ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La gent gran reacciona contra les pensions baixes

www.andorradifusio.ad

Al carrer, les dades estadístiques que es fan públiques periòdicament no es veuen gens clares. Molts ciutadans són pessimistes i alerten que hi ha molta gent per sota del salari mínim, fins i tot, per sota del llindar de la pobresa. Per això demanen al Govern un ingrés digne per poder viure.

"La veritat és que no hi arribo, perquè pago 700 euros de pis", diu un dels jubilats enquestats. Però encara hi ha qui ho passa pitjor: "la gent que guanya 500 euros està en la pobresa", reconeix un altre.

Una dona gran explica que "la meva pensió és la de tots els vells, 600 euros". "I el meu fill cobra el sou mínim i ha de pagar el pis. El mes que hi ha l'aigua, li falta i l'he d'ajudar", afegeix.

En definitiva, una opinió compartida és que "no dona per viure", especialment sols. "Si no hi ha un altre sou, per exemple en el meu cas el de la meva dona que treballa, no podríem", afegeix aquest padrí.

Vista la situació, alguns ja proposen "que facin el que vulguin amb les pensions, però que ens paguin les despeses (de la llar)".

Informa: Òscar Serrano
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix: