ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Gili aplicarà deduccions als propietaris que destinin pisos al lloguer i crearà una borsa de l’habitatge

www.andorradifusio.ad

L'habitatge, la vall del Madriu i la redacció del pressupost són les prioritats del nou consolat a Escaldes-Engordany. El nou comú que aquest dijous ha pres possessió de l'espai ja treballa en l'assignació de les conselleries, una d'elles amb un apartat dedicat a l'habitatge, una política que la cònsol major diu que també es pot impulsar des de l'àmbit comunal. De la vall del Madriu, Rosa Gili vol valorar-la i es planteja recuperar l'antic CIAM ara seu de la sala d'exposicions del Govern.

Per a la nova cònsol major d'Escaldes-Engordany la política nacional en qüestió d'habitatge no s'ha fet bé.

Així Rosa Gili avança que seguiran les propostes electorals com ara la d'aplicar deduccions a aquells propietaris que destinin pisos al lloguer i crear una borsa de l’habitatge. També la de crear un departament específic, tot plegat de manera conjunta amb el Govern i la resta dels comuns.

On té clar que no es podrà fer res més que vetllar perquè la zona continuï sent un lloc agradable és al Clot d'Emprivat. Aprovada la modificació del pla d'urbanisme no es podrà modificar en sis anys. "Ens hauria agradat poder-ho mantenir com està però no és possible", ha dit afegint que "dins el marge de maniobra que tinguem, vetllarem per poder continuar gaudint de les millors condicions".

Un altre dels grans projectes és la potenciació de la vall del Madriu. Creu que s'hi ha fet poca cosa i que el pla de gestió no la posa en valor. Per això diu que es trobaran amb tots els agents implicats."No s'hi ha cregut prou i el pressupost ha estat ínfim. És una de les coses en què tocarà arremangar-se".

En el mateix sentit vol recuperar el Centre d'Interpretació de l'Aigua i la Muntanya, el CIAM, ubicat a la part alta, actualment seu de la sala d'exposicions del Govern. Una part de la parròquia que l'equip de Gili també vol potenciar aprofitant l'aigua termal.

El que sembla clar és que una de les prioritats més absolutes és la redacció i aprovació del pressupost comunal per tirar endavant els projectes. 

Informa: Anna Pifarré
Imatge: Txema Galilea

Comparteix: