ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Gili vol comptar els pisos buits i després valorar construir habitatges socials i col·laborar amb propietaris

www.andorradifusio.ad

L'habitatge és una de les preocupacions principals de la cònsol d'Escaldes-Engordany. Primer vol saber quants pisos buits hi ha a la parròquia i després no descarta cap opció: des de la construcció d'habitatges d'ús social fins a la col·laboració amb els propietaris. Rosa Gili també ha parlat a "La Rèplica" dels càrrecs de relació especial que no han continuat en el nou consolat.

El comú d'Escaldes-Engordany prioritza trobar solucions per a l'habitatge de lloguer en aquest nou mandat. Rosa Gili ha dit aquest dijous a "La Rèplica" que algun propietari ja els ha ofert terrenys per comprar i destinar-los a habitatge social. "Això seria fantàstic: que el comú disposés d'un terreny, hi poguéssim construir i fer-hi pisos socials. És una de les coses que ens agradaria o bé, per què no, traslladar-ho al govern, si tinguéssim la garantia que hi ha la voluntat de fer això", assegurava.

Primer, però, vol saber quants pisos buits hi ha a la parròquia i després estudiaran incentius fiscals o col·laborar amb els propietaris per ajudar que posin els pisos al mercat de lloguer.

Gili defensa que els càrrecs tècnics siguin per edicte

D'altra banda el comú també valora si són necessaris alguns càrrecs tècnics, com ara el de fotògraf i dissenyador gràfic, per crear la plaça i obrir un edicte. Fins ara aquests llocs de treball havien estat ocupats per persones amb contracte de relació especial i precisament el fet de no poder continuar un cop es va acabar el mandat passat ha estat motiu de crítica a l'actual cònsol. "Si pot haver-hi un malestar, penso que no hauria de ser cap a nosaltres, sinó cap a aquells que els han mantingut durant tants anys en aquesta situació i no se'ls ha regularitzat. Nosaltres no vam actuar de cap manera, perquè no teníem cap vincle laboral amb aquestes persones", insistia la nova cònsol major d'Escaldes-Engordany.

En el cas de l'exsecretari general Àngel Grau, ha assegurat que la seva intenció era mantenir-lo en el càrrec fins a la seva jubilació, però que va demanar una excedència just abans que acabés el mandat de Trini Marín.

Informa: Ester Pons

Comparteix: