ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els gossos policia i bomber, protagonistes de l'última jornada de la Fira Animalista

www.andorradifusio.ad

En l'últim dia de la Fira Animalista, els protagonistes han estat els gossos. El cos de Policia i Bombers han dut a terme dues exhibicions per ensenyar com es treballa amb aquests animals en la recerca de persones i també d'estupefaents.

El Carter és un gos rastrejador que forma part de la unitat canina de la policia. Forma tàndem amb el Roger i junts treballen per trobar persones. Amb una simple flairada, en té prou per començar la seva cerca.

El policia de la unitat canina, Roger Tomàs, ha explicat que per al cos hi ha un "rastre positiu" quan el gos troba una persona o dona una informació. Aquesta, apunta, pot ser molt vàlida "perquè els companys puguin seguir treballant".

El cos no només compta amb gossos que busquen persones. També s'utilitzen els canins per a la cerca de drogues. És el cas de l'Índia. En aquest cas, el també policia d'aquesta unitat, Bruno Queirós, ha destacat que per exemple a l'hora de buscar entre les maletes d'un autobús els gossos "fan en dos minuts els que nosaltres fem en dues hores". 

La unitat canina de la policia ha fet l'exhibició en el marc de la tercera fira animalista d'Andorra. On s'han pogut veure també com treballen amb gossos els Bombers. En aquest cas, és per trobar persones que hagin quedat atrapades en allaus de neu o bé perdudes a la muntanya.

El membre del grup de rescat caní de Bombers, Edgar Ordóñez, ha apuntat que un gos de recerca ha de ser "perseverant, tenir condicions físiques molt bones i les aptituds adients per no tirar mai enrere". Tenen un caràcter especial aquests gossos i és que una característica que no els pot faltar és que tinguin ganes de jugar.

Informa: Ariadna Guiu Vila
Imatges: Desirée Sala

Comparteix: