ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El Govern analitzarà amb "realisme" els projectes de connexió aèria i ferroviària de la Cambra

www.andorradifusio.ad

La Cambra treballa per acabar d'afinar la ubicació de l'aeroport que projecta dins d'Andorra per poder encarregar l'estudi d'impacte ambiental i sotmetre'l a consideració del ministeri de Medi Ambient. N'ha informat en la signatura d'un conveni amb el Govern per col·laborar en els projectes per desenclavar el país.

El ministre de la Presidència, Economia i Empresa i el president de la Cambra han signat un conveni que regula la col·laboració per analitzar la viabilitat de noves connexions aèries i ferroviàries.

La idea és que el conveni agiliti els estudis i tràmits que s'hagin de fer. Es vol fer una anàlisi rigorosa i realista de cada projecte. Jordi Gallardo refusa "obrir debats sense voluntat de poder-los analitzar des del punt de vista tècnic i sense despertar passions, sinó de forma realista i possibilista".

Pel que fa a l'aeroport el president de la Cambra, Miquel Armengol, diu que ara treballen per concretar-ne la ubicació exacta, que és el pas previ a l'estudi d'impacte mediambiental. També "en la llargada i l'amplada de la pista, apartant-la d'aquells lloc en què pugui suposar un perjudici ecològic".

Armengol reconeix que els projectes de connexió ferroviària, tant amb França com amb Espanya, estan molt més verds tot i que es van fer reunions per desencallar-los.

Informa: Gerard Gort
Imatge: Jordi Seabra

Comparteix:

3.231.220.225