ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Més de 200 dones ateses pel Servei d'Atenció a les Víctimes de Violència de Gènere

www.andorradifusio.ad

Avui 25 de novembre se celebra el Dia internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones. A Andorra, més de 200 dones reben el suport de l'Àrea d'Igualtat, tot i que no totes gosen denunciar. Una violència i un control que també s'exerceix des de les xarxes socials.

Durant els primers sis mesos de l'any, 214 dones van ser ateses al Servei d'Atenció a les Víctimes de Violència de Gènere, que té com a objectiu detectar la violència masclista. Una xifra que s'ha incrementat en els darrers anys.

Des de l'Àrea d'Igualtat, creuen que l'augment de casos es deu a l'existència de nous protocols d'actuació que faciliten la derivació per diferents professionals. Aquest diumenge 25 de novembre és el dia mundial de la lluita contra aquest xacra.

Amb l'objectiu de difondre l'ús que es fa de la violència de gènere a través de les xarxes socials,  ja és pot veure la primera de les càpsules de la campanya "No t'equivoquis. És violència". Aquesta iniciativa conjunta de Govern i Andorra Telecom està formada per cinc càpsules audiovisuals que faran veure que l'abús de poder vers la parella no és normal.

Les dones que pateixin violència de gènere o vulguin rebre assessorament poden trucar al 181, un telèfon actiu les 24 hores que no deixa rastre a la factura. No obstant, en cas d'urgència es recomana trucar al Cos de Policia.

A La Rotonda hem aprofundit en la campanya i hem parlat amb una víctima de violència de gènere:

Informa: Tatiana Navarro / Sílvia Mestre

Comparteix:

3.236.132.132