ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El Govern anuncia una campanya per fomentar el consum al Pas i subvencionarà la part de cotització de les empreses a la CASS

www.andorradifusio.ad

El Govern ha anunciat en la roda de premsa posterior al consell de ministres el primer paquet de mesures per pal·liar les pèrdues econòmiques al Pas de la Casa com a conseqüència del tancament de la RN-22

Els ministre de Turisme en funcions, Francesc Camp, i el titular de la cartera de Finances en funcions, Jordi Cinca, han explicat que aquest dissabte començarà una campanya per incentivar el consum intern al Pas de la Casa. Amb el títol "El Pas de la Casa t'espera", durarà tot el mes de maig i segurament s'allargarà durant la primera setmana de juny.

L'objectiu és que la ciutadania desl país es desplaci a la localitat encampadana a comprar. Per aquest motiu el transport públic al Pas serà gratuït mentre duri la campanya i es farà un sorteig. Els premis seran unes vacances valorades en 3.000 euros, tres Iphone XS i tres forfets de temporada de Grandvalira. Per participar al sorteig el consum mínim ha de ser de 20 euros en comerços o restaurants.

Una altra de les mesures que ha anunciat Cinca és l'ajut directe als empresaris del Pas amb la subvenció de la part de cotització de l’empresa (15,5%) a la CASS els dies en què la carretera romandrà tancada.

Les empreses afectades també podran demanar un ajornament en el pagament de l'IGI i excepcionalment no caldrà que presentin l'aval bancari que es requereix.

El ministre de Finances en funcions descarta de moment ajudes econòmiques directes però diu que el Govern anirà prenent decisions segons l'evolució de la situació d'excepcionalitat.

El Govern ha presentat aquestes mesures a la localitat abans d'anunciar-les en la roda de premsa posterior al consell de ministres. Francesc Camp assegura que ha estat "una reunió tranquil·litzadora" i que les empreses del Pas han rebut positivament les mesures.

El Govern creu que la situació comportarà una disminució del 9% en la facturació anual de les empreses del Pas.

Roda de premsa completa en què s'han presentat les mesures per al Pas de la Casa:

Informa: Yasmina Canedo/Joan A. Sarmiento

Comparteix:

3.235.172.213