ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El Govern anuncia una llei de mesures urgents per apujar les pensions de la gent gran l'IPC multiplicat per quatre

www.andorradifusio.ad

Solucionar el tema de la podologia i el tercer pagador a farmàcia, metges especialistes i analítiques, són les dues reivindicacions urgents de la gent gran que aquest dimarts ha celebra la Festa Magna a la parròquia d'Encamp.

El ministre d'Afers Socials ha recordat que amb el projecte "Tu ets important" s'estan implantant moltes de les reivindicacions de la gent gran com ara la podologia gratuïta, a la qual de moment tenen accés dos cops l'any els beneficiaris d'una pensió de solidaritat per a més grans de 65 anys.

Pel que fa a la demanda del tercer pagador s'estudia amb el ministeri de Salut. El ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, creu que és una cosa "que no estem lluny de poder aconseguir però que, evidentment, li hem de donar una volta encara" i explica que s'han compromès a revisar-ho i donar una resposta en els pròxims mesos.

Per la seva banda el cap de Govern ha anunciat que aviat aprovaran una llei de mesures urgents perquè les pensions de la gent gran es revisin en funció d'un IPC multiplicat per quatre, com s'ha fet amb el salari mínim. Per la seva banda la Federació d'associacions de gent gran vol tenir vot en la modificació de la llei de la CASS. "Volem participar en la comissió que es dediqui a la reforma de la llei de la CASS, bàsicament en el tema de les prestacions sanitàries de la branca general", demana el president de la Federació d'associacions de gent gran, Félix Zapatero.

A Encamp s'han desplaçat 450 padrins de totes les parròquies acompanyats, en la majoria, dels cònsols. La novetat d'aquest any es trobava en les residències des d'on els avis que no s'han pogut desplaçar han seguit a través d'un canal privat per streaming la missa, el berenar i el ball de fi de festa.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Jordi Seabra

Comparteix:

18.208.126.130