ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El Govern aprova l'increment del salari mínim a 1.200 euros

www.andorradifusio.ad

Ja s'han aprovat algunes accions per millorar el poder adquisitiu de la ciutadania. Si més no, aquelles que no han de passar per tràmit parlamentari, com l'augment del salari mínim i la reducció del preu dels hidrocarburs en alguns sectors.

Aquest mes de juny, el salari mínim interprofessional haurà pujat un 7% respecte a principi d'any. Així ho ha destacat el Govern, que aquesta tarda ha aprovat l'augment a 1.201,20 euros. Una mesura amb caràcter retroactiu des de maig per millorar el poder adquisitiu.

També s'amplia a 600.000 euros la despesa destinada a les prestacions de serveis socials i, a partir del mes de juny, es flexibilitzen els requisits per accedir als ajuts a l'habitatge de lloguer.

Pel que fa a l'augment del preu dels hidrocarburs, s'ha aprovat la reducció d'aquest l'impost per als professionals del transport de persones i mercaderies. Una mesura de caràcter retroactiu des de l'1 de gener i de la qual l'executiu calcula que es podran beneficiar uns 1.400 vehicles.

En aquest paquet de mesures, també s'ha aprovat l'obertura de la convocatòria del programa Renova extraordinari amb una dotació d'1,5 milions d'euros. 

Roda de premsa completa amb l'actualització sanitària i posterior al consell de ministres: 

Informa: Judith Sáez 
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix: