El Govern argumenta que unes eleccions anticipades tombarien les darreres mesures en matèria de sous i habitatge

www.andorradifusio.ad

Davant la petició dels sindicats de convocar eleccions de forma anticipada, el Govern demana temps argumentant que aquest escenari tombaria les darreres mesures que s'han decretat en matèria salarial, d'habitatge i pensions. Davant la condició de fer vaga, defensen el diàleg en el marc del Consell Econòmic i Social. 

Així ho ha afirmat el ministre portaveu, Eric Jover: "Si convoquéssim eleccions, això quedaria al tinter, no hi hauria ni increments salarials, fins després de les eleccions i bastant després, perquè això hauria de passar per llei." I ha afegit: "el que és bo que continuem treballant i continuem tenint el màxim de diàleg social i que puguem, fins a l'últim dia de la legislatura, fer mesures per ajudar als nostres ciutadans."

Evolució del salari mínim 

Per la seva banda, Jover ha destacat totes les accions que s'han impulsat en els darrers mesos per donar suport a la població, sobretot en matèria de lloguers i sous. En aquest segon cas, des de l'executiu reiteren que les persones que perceben el salari mínim han vist créixer el poder adquisitiu, perquè l'han vist augmentar més que l'IPC. Recorden que aquesta legislatura el salari mínim ha crescut el doble que la inflació.

Segons Estadística, entre el 2020 i el 2023 l'IPC acumulat ha estat de més de l'11%, mentre que el salari mínim s'haurà apujat més d'un 22, passant de 1.083 euros als 1.285 que hi haurà a partir de gener. Una diferència d'un 11% que l'executiu atribueix a la resposta a la situació inflacionista. 

Informa: Laura Cugat-redacció
Imatges: Fernado Montero 

 

 

Comparteix:

El pont de la Puríssima no deixa bones sensacions al petit comerç Els grups parlamentaris de la majoria declinen unes eleccions anticipades per poder tirar endavant les ajudes en sous i lloguers