ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El Govern assegura que és difícil actuar en les ofertes de pisos a preus abusius per a temporers

www.andorradifusio.ad

L'executiu manifesta que no pot fer gran cosa per evitar els abusos en els preus dels pisos de què són objecte els aspirants a temporers que omplen el país, més enllà d'actuar en cas de denúncia. Tot i això, s'ha convocat una reunió de la Comissió Nacional d'Habitatge per intentar trobar solucions a la problemàtica.

El Govern està preocupat per la situació d'abús en els preus dels habitatges que pateixen els aspirants a temporers. Malgrat això, és difícil trobar-hi una solució, segons explica el ministre d'Habitatge i Ordenament del Territori, Víctor Filloy. "És evident que hi ha una tensió amb aquest moment amb aquesta qüestió. Ens preocupa".

Filloy ha avançat que el Govern corregirà i detallarà millor el reglament que es desprèn de la Llei de l'Institut Nacional de l'Habitatge per determinar les limitacions de cada habitatge i evitar, així, els anomenats pisos pasteres.

En tot cas, i davant la proliferació d'ofertes d'apartaments per a temporers a uns preus abusius que circulen per les xarxes, ha especificat que no hi poden fer gran cosa. "Hem constatat aquesta situació darrerament, però és veritat que no deixen de ser anuncis a xarxes socials a les quals el Govern i en un país lliure com en el que estem, difícilment pot fer alguna actuació amb un post al Facebook si em permet".

El ministre d'Habitatge i Ordenament del Territori apunta a una situació conjuntural especial per explicar els motius de la situació. Als temporers que se'ls ha prorrogat el permís d'estiu, cal afegir-hi els que arriben amb contracte garantit per les estacions i la gran quantitat de joves que s'hi han afegit, sense garanties de trobar feina, a causa de la situació econòmica a l'Argentina. Amb tot, Filloy és conscient que hauran d'estar al cas de com evoluciona. 

"Prèviament també hi ha un risc. Arribar a Andorra sense saber si tindràs feina, sense saber on allotjar-te representa una dificultat de gestió per a nosaltres, però també és una aventura a la qual ells es llencen i a la qual hem d'estar atents"
Víctor Filloy, ministre d'Habitatge i Ordenament del Territori

També ha avançat que es convocarà una reunió de la Comissió Nacional de l'Habitatge, amb la participació de sectors empresarials, per trobar solucions que, en tot cas, no seran a curt termini.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix: