El Govern anuncia la signatura d'un nou conveni de col·laboració amb els comuns per potenciar l'ús del bus d'interoperativitat. Una mena de passarel·la segura d'intercanvi de documents a l'administració per dinamitzar el tractament de dades. Un centenar de professionals del sector tecnològic tant públic com privat han participat en la jornada amb l'objectiu d'incentivar la digitalització.
Millorar l'eficiència a l'intercanvi i el tractament de dades és l'objectiu fonamental que persegueix aquesta eina digital, coneguda com bus d'interoperativitat, que serveix per evitar o reduir casos de duplicitat i, sobretot, facilitar també la interacció de la població amb l'administració pública.
L’eina disposa d'un marc jurídic legal que regula aquest sistema per assegurar un intercanvi segur de dades, respectant la privacitat dels usuaris.
"La consulta, en lloc d'anar a cadascuna de les entitats i anar a buscar aquest certificat i pujar-lo a la plataforma de contractació pública, només entrant-hi el NRT de l'empresa ja es farien aquestes consultes automàtiques; per tant, si no té deutes en cap de les administracions podria continuar el procediment."
Marc Rossell, secretari d’estat de Transformació Digital i Telecomunicacions
Aquesta eina està emmarcada dins dels objectius del Govern de cara a l'Agenda 2030. De fet, ara mateix són poques les entitats que hi estan adherides, tot i així l'objectiu per al 2030 és que sigui un 80% el total d'entitats tant públiques com privades adherides a aquest bus d'interoperabilitat.
Govern i els set comuns signen un conveni que permetrà agilitzar els tràmits entre les diferents administracions.@MarcRossellSole ho ha anunciat durant la jornada 'La interoperativitat com a catalitzador de la transformació digital del sector públic'.https://t.co/ODwvv4If3U
— Govern d'Andorra (@GovernAndorra) April 10, 2025
Informa: Abraham Cejudo
Comparteix: