ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El Govern confia desencallar la concessió del transport públic aquesta tardor

www.andorradifusio.ad
El Govern espera posar en licitació aquesta tardor la concessió del transport públic. Així ho ha assenyalat la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó.
La titular de Medi Ambient ha expressat la intenció de posar en licitació el transport púiblic durant el debat per a l'aprovació de la Llei de transició energètica que finalment ha vist la llum verda amb el suport de tots els grups parlamentaris.

Aquest ha estat un dels punts de desacord en les intervencions. El grup liberal ha retret al Govern que no hi hagi una aposta decidida pel transport públic i que encara no hi hagi licitació.

També hi ha hagut debat al voltant de les competències de FEDA en el nou escenari. La consellera liberal Judith Pallarés, ha lamentat "veure com la política sanitària la lidera el SAAS en lloc del ministeri, i com la política turística la lidera Andorra Turisme en comptes del ministeri". En aquest sentit demana "no utilitzar aquesta llei per traspassar a FEDA el que ha de fer el Govern". La ministra de Medi Ambient Sílvia Calvó ha respost que "FEDA és un prestador de serveis i aquest dubte s'ha d'esvair", i ha afegit que l'entitat "ha de tenir un rol catalitzador amb aquest canvi de model energètic".

A banda de la mobilitat sostenible, l'increment de la producció energètica nacional i l'estavi energètic en els edificis són altres eixos importants d'un text que pretén donar eines a un model energètic més sostenible.

Informa: David Domingo
Imatge: Cristina Jubete

Comparteix: