ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El Govern confirma 41 casos positius de galteres des del 12 de desembre

www.andorradifusio.ad

Detectats 41 casos de galteres en l'últim mes a Andorra. Els afectats tenen tots entre 18 i 49 anys. Salut ha activat els protocols per intentar evitar nous contagis i recomana extremar les mesures higièniques.

Salut ha detectat un increment dels casos de galteres i d'ençà del 12 de desembre s'han analitzat 46 casos sospitosos, 41 dels quals s'han confirmat com a positius. Davant d'aquesta situació, s'han activat els protocols d'aïllament i vacunació i es fa una crida a extremar les mesures higièniques per prevenir nous contagis tant d'aquesta com d'altres malalties víriques.

Especialment es posa el focus en els centres on se n'hagi detectat més d'un cas, explicava el ministre portaveu, Eric Jover. "En el cas que es detectin casos d'aquesta malaltia en un àmbit, un espai o un centre on poden coincidir diferents persones i que en aquest espai hi hagi més de dos casos de persones afectades, hi ha una prevenció addicional: es fa un seguiment de l'evolució, però també es comuniquen els resultats a les diferents persones", detallava.

Els afectats són majoritàriament homes, el 52% del total, i tenen entre 18 i 49 anys. La malaltia és normalment benigna i autolimitada, però a vegades pot derivar en complicacions.

S'encomana de persona a persona a través de la saliva.

El Govern no vol crear alarmisme i assegura que la situació és similar en països veïns. 

 

Torna a veure la roda de premsa del govern al complet:

Informa: Gerard Gort

Comparteix:

3.214.224.224