El Govern considera una estratègia equivocada la carta dels Cierco al FinCEN

www.andorradifusio.ad

De la carta que els germans Cierco han enviat al Fincen n´ha parlat el Govern. Considera que és una mala estratègia i més tenint en compte que hi ha causes judicials obertes que evidencien un problema. D´altra banda, i en relació a la plataforma TestimonisBPA, el ministre portaveu ha afirmat que la via dels comentaris públics no és el canal d´interlocució que el Govern ha de tenir amb el Fincen.

Jordi Cinca creu que l´estratègia seguida pels germans Cierco d´assenyalar el Fincen és equivocada i més tenint en compte que hi ha tres causes judicials obertes per casos de blanqueig en què està involucrat BPA.

Cinca també s´ha referit a la demanda que el Govern enviï els seus comentaris al Fincen a través dels comentaris públics habilitats al web de l´organisme americà, tal com suggereix la plataforma TestimonisBPA. Creu que no és la via adequada a seguir per part de l´executiu.

El ministre portaveu, a més, ha acusat un dels portaveus, Eusebi Nomen, d´utilitzar la plataforma com a aparador per guanyar protagonisme.

D'altra banda, ha explicat que a l'espera de rebre l'informe de PricewaterhouseCoppers, l'AREB ja treballa en la resolució de BPA. L'objectiu és prendre una decisió la setmana vinent per poder-la desenvolupar abans de l'estiu.

Informa: Andrés González-Nandin

Comparteix: