ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El Govern continua treballant per definir les inversions prioritàries

www.andorradifusio.ad

L'executiu segueix avaluant les inversions prioritàries. Per la seva part, la cònsol major d'Andorra la Vella insiteix en la necessitat d'un recinte multifuncional. Així ho ha destacat a la presentació del primer dels 4 arbres de vent, que es troba instal·lat a Santa Coloma. En un parell de mesos s'haurien de col·locar la resta a Ordino, Canillo i Sant Julià.

Es va instal·lar fa dies, però s'ha presentat aquest dijous. El primer dels quatre arbres de vent s'ha col·locat a l'avinguda d'Enclar de Santa Coloma. El Govern preveu situar la resta a Canillo, Ordino i Sant Julià de Lòria en dos o tres mesos.

El giny, que genera energia eòlica, és la iniciativa guanyadora del pressupost participatiu del 2018, que disposa d'un pressupost de 340.000 euros. La infraestructura genera tres quilowatts diaris que es posaran a la xarxa que gestionarà FEDA, Mútua Elèctrica i Nord Andorrà, indica el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres.

Amb aquesta infraestructura es vol donar continuïtat a les polítiques de sostenibilitat energètica. El comú d'Andorra la Vella va proposar diferents indrets per col·locar l'aparell, ha explicat la cònsol major d'Andorra la Vella.

Conxita Marsol, un cop més, ha posat en relleu la necessitat de construir un espai multifuncional per generar riquesa, aportar valor afegit a l'oferta turística i atraure més visitants. La cònsol confia que l'executiu aposti per aquesta infraestructura per reactivar l'economia després de la crisi sanitària.

Per la seva part, el ministre ha explicat que es continuen avaluant les inversions prioritàries. Les obres de protecció de la Portalada són un exemple. Es preveu adjudicar els treballs en les properes setmanes.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Xabier Moreira-Arxiu RTVA
Locució: David Domingo

Comparteix:

3.231.25.104