ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El Govern crearà un fitxer de dades de sospitosos i infectats per la Covid-19

www.andorradifusio.ad

El Govern crea un fitxer de dades de les persones sospitoses d'infecció i malalts per SARS-CoV-2 amb l'objectiu de fer estudis epidemiològics i aplicar mesures de control. El BOPA publica aquest dimecres la seva creació com hi obliga la llei de protecció de dades.

Un fitxer de dades de les persones sospitoses d'infecció per coronavirus, diagnosticades i també de les aïllades segons el protocol d'actuació per evitar la propagació de la malaltia servirà al Govern per portar a terme investigacions epidemiològiques, elaborar estadístiques i aplicar mesures per al control de la infecció.

A més també s'usarà per coordinar amb la CASS la informació de les persones aïllades que no han estat identificades, per tramitar les prestacions econòmiques d'incapacitat temporal.

El BOPA publica aquest dimecres la seva creació complint així la llei de protecció de dades i també explica que les fonts d'obtenció de la informació de caràcter personal seran els mateixos interessats, els professionals de la salut, la CASS i el SAAS.

En aquests fitxers, a banda de les dades d'identificació i localització de les persones que hi figuraran, hi haurà els contactes laborals, socials i familiars de cada cas així com el nom del metge que els ha portat i informació sobre simptomatologia, factors de risc i tractament. 

Totes aquestes dades podran ser compartides internacionalment quan hi hagi obligació legal, interès públic o d'acord amb el consentiment de la persona interessada i només amb aquells països que disposin d'una legislació de protecció de fitxers equivalent a la d'Andorra.

Informa: Ester Pons

Comparteix: