ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El Govern decidirà la setmana vinent la pujada de salaris

www.andorradifusio.ad

No hi ha acord. Patronal i sindicats es mantenen ferms en les seves posicions en relació als salaris i serà el Govern qui decideixi la setmana vinent. L'USdA vol una pujada sostinguda els pròxims quatre anys, mentre que la CEA només n'accepta un. 

Sònia Yebra, membre de la CEA, considera que serà difícil arribar "a un acord que no sigui el salari mínim". I el secretari General de l'USdA, Gabriel Ubach, esmenta que "quan algú no vol veure una cosa, per molt que l'hi ensenyis, no ho vol veure".

Posicions contraposades que estan destinades a no arribar a cap acord. Patronal i sindicats segueixen sense atansar posicions en relació a l'augment de salaris. Mentre que uns es mantenen ferms en la seva proposta de pujar un 5% generalitzat durant quatre anys, els altres no volen sentir parlar d'incrementar sous més enllà del salari mínim. 

Ubach creu que la pujada s'ha de fer "per recuperar el poder adquisitiu perdut durant aquests anys" i no tant per l'"IPC d'aquest any". Des de la CEA exposen que no els agradaria veure que per part del Govern "s'imposés a les empreses via llei un increment concret dels salaris per sobre del salari mínim".

Així doncs, si no hi ha acord, serà el Govern qui decideixi. Ho farà la setmana vinent quan es pronunciarà i proposarà un percentatge propi. Un increment salarial que igualment s'acabarà exposant al Consell econòmic i social. Així ho ha explicat el cap de Govern, Xavier Espot.

"Evidentment, el Govern haurà d'adoptar les responsabilitats que té atribuïdes i, per tant, haurà de prendre una decisió al respecte. Òbviament, la proposta que fem en aquest sentit també és una proposta que nosaltres abans de decidir-la la traslladarem al Consell Econòmic i Social perquè ells també puguin opinar".
Xavier Espot, cap de Govern

Respecte a això, el secretari General de l'USdA manifesta que "el principal causant d'arribar a la situació que tenim avui en dia són les polítiques neoliberals de DA. Per tant, ha d'assumir la responsabilitat que li pertoca ara".

En definitiva, sigui de qui sigui la culpa, l'acord no arriba i l'any s'acaba. L'executiu ja va avançar al Consell General que el seu objectiu és que els sous més baixos no es vegin perjudicats per un augment de la renda d'habitatge per sobre de l'increment salarial.

Informa: Òscar Serrano - Oliver Jaén
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix: