ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

L'executiu defensarà davant la UE mantenir el sistema actual de prestació d'atur involuntari

www.andorradifusio.ad

El subsidi d'atur en el marc de la negociació europea ha centrat una part del debat del Consell. El Govern ha informat que vol mantenir el sistema actual perquè s'encabeix en les exigències actuals. Ha dit que, segons els experts, el posicionament és defensable i creu que es pot assolir l'acord com ja es va fer amb el tabac. Un posicionament contrari al que manté Unió Laurediana, que ha criticat que no s'hagin fet  estudis d'impacte econòmics.

El Govern ha deixat clar que defensarà davant la Unió Europea el manteniment del sistema actual, amb la prestació per desocupació involuntària ja que considera que respecta el principi de no discriminació. L'executiu ha insistit que aquest és el posicionament d'Andorra durant la negociació, que no ha començat en aquesta matèria ja que el tema encara es troba en fase d'anàlisi. El cap de Govern, Antoni Martí, ha afirmat que hi ha informes que diuen que aquesta posició és totalment defensable.

Josep Pintat ha criticat que no s'hagin fet els estudis d'impacte econòmic sobre l'afectació que tindrà la creació d'un subsidi d'atur. I és que en la seva opinió, Andorra ho haurà d'assumir. "El reglament s'ha de trasposar directament, com s'ha dit moltes vegades. Podran establir quotes, períodes transitoris, però tindran un cost", assegura.

La resta de l'oposició ha exigit la documentació esmentada per Martí. Els grups s'hi han mostrat discrepants. Els liberals creuen que no caldrà crear la prestació. Pel PS es confon el sistema de finançament amb l'existència del subsidi. Per SDP, Andorra no va preparada a la negociació.

Informa: Ana Alamán

Comparteix:

18.232.125.29