ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El Govern deixa de cobrar més d'1,2 milions d'euros de l'impost de tinença de vehicles

www.andorradifusio.ad

El Govern ha deixat de cobrar més d'1,2 milions d'euros en concepte d'impost de tinença de vehicles. Més de la meitat és de gent que no ha domiciliat l'impost i que tampoc l'ha satisfet en els terminis establerts. Aquí també hi ha 500.000 euros de rebuts retornats.

El 14% dels vehicles matriculats no està al corrent de l'impost de tinença de vehicles. La suma que el Govern ha deixat d'ingressar és de més d'1,2 milions d'euros.

Una quantitat per exemple molt superior als 300.000 que es destinen als pressupostos participatius i gairebé tan elevada com l'1,6 milions previstos per a les ajudes a l'habitatge de lloguer.

Aquest deute s'arrossega des de fa temps ja que moltes de les persones que no tenen domiciliat l'impost fa anys que no el paguen.

En la liquidació de l'impost d'aquest any hi havia gairebé 10.000 persones que no tenien domiciliat el pagament i només 2.200 d'aquestes l'han pagat. La resta està pendent i l'import total és de 718.000 euros.

D'altra banda, de la gent que sí té l'impost domiciliat, s'ha retornat el rebut en més de 4.700 casos, fet que puja la xifra d'impagats a més de mig milió d'euros.

Des del Govern s'informa que els mecanismes dels quals disposa per notificar que la taxa no ha estat satisfeta són a través de la publicació de la llista al BOPA i l'aplicació de recàrrecs. L'última fase, passats tots els terminis, és l'embargament.

Tot i així la llista es repeteix any rere any sense que s'hagi recuperat gran part de l'import que es deu.

Informa: Ester Pons

 

 

Comparteix:

3.219.167.194