El Govern demana a la UE valorar l'esforç diagnòstic perquè les dades no perjudiquin el país en les noves restriccions

www.andorradifusio.ad

El Govern vol que la Unió Europea tingui en compte el nombre de proves que es fan per diagnosticar la Covid-19 a l'hora d'establir restriccions de mobilitat entre països. Actualment, la incidència de la malaltia al Principat és alta i tem que, si no es valora l'esforç diagnòstic, això acabi perjudicant el país.

L'executiu tem que l'esforç en la capacitat diagnòstica acabi perjudicant el país perquè s'acaben detectant més casos, motiu pel qual envia una nota informativa a través d'agències europees d'informació i la xarxa diplomàtica en què posa en relleu que és un dels països europeus que fa més proves, 7.000 per cada 100.000 habitants a la setmana.

Només els reactius de PCR adquirits pel SAAS els mesos de juliol i agost van tenir un cost de més d'un milió cent mil euros, segons publica aquest dimecres el BOPA.

L'Executiu assegura que aquesta és la fórmula més eficaç per detectar asimptomàtics i casos lleus de Covid i mantenir una pressió baixa sobre el sistema sanitari.

Els estats membres de la UE establiran a partir d'ara noves restriccions de viatges que es basen principalment en el nombre de casos identificats els últims catorze dies i la taxa de proves positives fetes durant la setmana anterior.

Els territoris afectats també hauran d'informar al Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties del nombre de proves diagnòstiques per cada 100.000 habitants i des del Govern s'espera, per evitar que els esforços en el diagnòstic acabin perjudicant el país, que aquest darrer criteri tingui més pes.

Informa: Ester Pons
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix:

Es descarta una app andorrana per rastrejar el coronavirus davant l'opció de Google i Apple Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany, escèptics davant la possibilitat de reduir la cessió per habitatges de lloguer