ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El Govern descarta de moment la vacunació contra la Covid-19 en els nens entre 5 i 11 anys

www.andorradifusio.ad

El cap de Govern, Xavier Espot, descarta de moment la vacunació contra la Covid-19 en infants d'entre 5 i 11 anys.

Així ho ha assegurat aquest dilluns en una entrevista al programa Els matins de la Nacional. En aquest espai d'RNA Espot ha afirmat que "de moment ni tan sols ens ho plantegem", tot i que no tanca la porta a aquesta opció "perquè tot és possible".

El que sí que veu necessari és la vaccinació als menors d'entre 12 i 15 anys, i convida les famílies a protegir aquests nens "si el metge de capçalera no hi veu cap impediment". "És una forma d'immunitzar-los i col·laborar en el retorn a la normalitat en l'àmbit escolar".

No tanca la porta a restriccions a l'hivern per a persones no vacunades

El cap de Govern ha insistit de nou en la importància que la població se sumi a la campanya de vacunació, gràcies a la qual, ha dit, la situació de la pandèmia actualment és molt millor. En aquest sentit tampoc descarta restriccions, sobretot a l'hivern, per a aquelles persones que no tinguin la pauta completa.

Tot i defensar molt més la pedagogia que els càstigs, Espot sí que demana fer una reflexió. Argumenta que "el que no es pot és voler-ho tot: no voler-se vacunar i no voler restriccions" perquè "el dret a la llibertat no és il·limitat, sobretot quan xoca amb el dret a la llibertat i la salut dels altres". 

Per aquest motiu defensa que "en algun moment, si és absolutament imprescindible, alguna restricció s'haurà d'establir". Argumenta que "si volem que els residents estrangers puguin venir a Andorra i fer determinades activitats que generen riquesa i llocs de treball al nostre país, potser ens demanaran que apliquem una sèrie de mesures que ells també estan aplicant". El cap de Govern ha posat com a exemple els restaurants i l'oci nocturn, que "podrien demanar legítimament obrir (en cas de l'oci nocturn) i que s'acabessin els límits d'aforament a canvi d'acreditar la vacunació amb doble pauta".

Entrevista completa al cap de Govern, Xavier Espot, a Els matins de la Nacional:

Informa: Redacció

Comparteix: