ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El Govern destinarà 1.260.000 euros a Arcalís i 500.000 a Naturlàndia

www.andorradifusio.ad

Dues estacions d'esquí rebran una subvenció de l'estat el 2015. Així ho preveu el projecte de llei de pressupost. El Govern destinarà més d'1.200.000 euros a habilitar la pista de la Coma del Forat a Arcalís. A més, reserva una partida de mig milió d'euros per posar canons de neu a Naturlàndia, que s'instal·laran els propers dies. El Govern ha dit que les dues partides es destinen a la innivació artificial. 

El projecte de llei de pressupost reserva una partida d´1.760.000 euros a dos projectes relacionats amb les estacions d´esquí. Les dues partides estan pressupostades com a obra pública i, per tant, imputades a Ordenament del Territori.

El primer dels projectes i de major quantia, d´1.260.000 euros, és a Ordino-Arcalís. Aquests diners estan destinats a habilitar la pista d´esquí de la Coma del Forat per a la Copa del Món d´snowboard. Resulta, però, que aquesta estació ja es va condicionar l´hivern passat. Amb tot, es va renunciar explícitament a tornar a portar la Copa del Món aquesta temporada perquè Andorra Turisme els va fer triar entre dos esdeveniments de caràcter mundial. I Vallnord es va decantar pel Freeride world Tour en lloc de la Copa del Món de boarder cross.

 La segona inversió relacionada amb els camps de neu el 2015 afecta Naturlàndia. Ordenament Territorial hi destina una partida de mig milió d´euros per procedir a la innivació artificial del Pla de Conangle. L´adequació del parc d´animals ja va preveure la futura instal·lació de canons que subvenciona el Govern. De fet, aquests canons arribaran aviat a Naturlàndia. Es convertirà així en l´única pista d´esquí de fons de l´entorn amb innivació artificial.

De fet, el Govern ha explicat que fa aquestes inversions malgrat no tenir-hi participació perquè són dues instal·lacions d´interès general i es vol reforçar la seva capacitat d´oferir neu des de principi de temporada.

Informa: Xavi Palma/Cesc Sanjuan/Andrés González-Nandín      Locució: Yasmina Canedo

Comparteix: