ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El Govern destitueix Chato per mentir

www.andorradifusio.ad

El cap de Govern, Xavier Espot, ha comparegut d'urgència aquest dimecres per anunciar la destitució del secretari d'Estat d'Economia, Salustià Chato. La decisió l'ha pres el ministre de Presidència, Jordi Gallardo, i l'ha comunicat Xavier Espot.

Després de la defensa que la coalició ha fet del fins ara home de confiança del ministre Jordi Gallardo, la destitució arriba perquè Chato "ha mentit" i, tot i haver assegurat que deixaria l'activitat, ha continuat fent tasques d'observador arbitral en partits internacionals després de la polèmica que ha esclatat les darreres setmanes envoltada de crítiques.

Ha fet d'observador en dos partits de futbol el 13 d'agost i el 6 de setembre sense informar-ne el Govern i sense tenir en compte la prohibició de fer-ho que li havia expressat Gallardo.

Espot assegura que Chato "ha trencat el seu deure de lleialtat" i tornarà ara al lloc que ocupava a l’administració general com a cap d'àrea al ministeri de Finances. El cap de Govern lamenta la situació i explica que el ministre Gallardo "està disgustat i s’ha sentit enganyat per una de les seves persones de confiança". Afegeix que les explicacions que ha donat Chato sobre els fets al·legant que eren compromisos ineludibles "no són suficients" i, malgrat no hagi comès una falta ni administrativa ni penal, han considerat que se l’havia de destituir. 

El cap de Govern indica que l’únic partit pel qual va demanar permís Chato va ser l’Andorra-França i que després se li va deixar molt clar que no podia fer ni d’àrbrite ni d’observador "per una qüestió d’ètica".

El darrer partit en què ha realitzat aquestes tasques va ser el del 6 de setembre entre Irlanda del Nord i Malta.

Les reaccions de la resta de partits

Mentre el Partit Socialdemòcrata titlla de "mediocre" la imatge del Govern amb la gestió del cas Chato, assegurant que la destitució era el final evident, els grups parlamentaris que formen part del Govern han mostrat el seu suport a la decisió. Des de Terceravia+UL, amb el cessament donen el cas per tancat.

A través d'un comunicat, els partits de la coalició, Demòcrates i Liberals d'Andorra, han donat ple suport a la destitució. Des del grup demòcrata, a més, han volgut assenyalar que les raons que han motivat el cessament són "plenament fonamentades". Des del tercer grup del tripartit, Ciutadans Compromesos, el conseller general Raul Ferré creu que el Govern ha actuat amb conseqüència. Pel que fa a Terceravia+UL, creuen que amb el cessament l'afer queda tancat i ara esperaran a conèixer el nom del successor de Chato

Informa: Anna Pifarré/Yasmina Canedo/Laura Massegú
Imatge: Josep Maria Garcia

 

Comparteix:

18.204.2.190