El Govern s'emplaça a valorar una modificació de la llei d'immigració per garantir que els treballadors d'empreses subcontractades tinguin condicions dignes 

www.andorradifusio.ad

El Govern s'emplaça a valorar una possible modificació de la llei d'immigració per garantir que els treballadors desplaçats d'empreses foranes subcontractades, que cada vegada estant tenint més pes a causa de la manca de mà d'obra, tinguin unes condicions laborals dignes. 

Es tracta d'una de les peticions que han fet els socialdemòcrates en la darrera sessió de control d'aquesta legislatura al Consell General. Concretament la presidenta suplent del grup parlamentari socialdemòcrata, Judith Salazar, ha afirmat que "anar subcontractant empreses simplement per aportar mà d'obra fa que ens puguem trobar no només amb condicions de precarietat, sinó també de competència deslleial". Tot i que en gran mesura depenen de les legislacions dels països d'origen de les respectives companyies, pel fet d'estar a Andorra demanen que es puguin exercir més controls en matèria de drets laborals o almenys els mateixos que es fan per a les companyies del país. 

El cap de Govern ha respost explicant que "són les mateixes empreses del país que precisament, com no troben personal en la majoria del casos han de recórrer a personal de la Unió Europea. I com, que també hi ha escassetat d'aquest tipus de personal a la Unió Europea, han de recórrer a personal de països més llunyans. Països on a vegades les legislacions laborals són més imperfectes que les nostres i això planteja un problema i haurem de fer una reflexió". Una reflexió que passa per revisar la llei d'immigració per dotar de més protecció als treballadors, indicant però que el servei d'Immigració ja fa revisions i que en matèria de seguretat i salut en el treball es poden fer inspeccions i aplicar sancions.

Informa: Laura Cugat-Ariadna Guiu 

Comparteix: