El Govern espera l'arribada de 22.500 vacunes de Pfizer

www.andorradifusio.ad

El Govern està a l'espera de 22.500 vacunes Pfizer que serviran per a la població que encara falta per vacunar i per tenir reserves per a revacunar a la població ja immunitzada. Així ho ha anunciat el ministre de Salut, també remarcant que la incidència del virus segueix una tendència a la baixa. En les darreres hores s'han detectat 13 casos nous.

Des de Madrid, 20.000 vacunes. Per part del projecte Covax, 2.500 més, que arribaran a finals de mes. Remeses de Pfizer que espera el Govern per a la població que falta per immunitzar i tenir una reserva per més endavant, ha destacat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. 

Tot i que ha assenyalat que, de moment, no es pensa en aplicar una tercera dosi de la vacuna, ha remarcat que és important "seguir tenint a l'abast prou muscle per a ala població d'Andorra". En aquest sentit, un 76% de la població ja ha rebut la pauta completa de vacunació pel qual els contagis es mantenen estables. N'hi ha hagut 13 en les darreres 24 hores i els actius se situen en 84.

Així, els casos totals se situen en 15.382 i ja són 15.168 les persones que haN superat la malaltia. A més, no hi cap persona ingressada ni s'ha de lamentar cap nova defunció, que es mantenen en 130. Ara bé, tot i que la incidència del virus és baixa es concentra en la població d'entre 0 i 14 anys. De fet, hi ha 15 aules sota vigilància activa: dues de manera total i 13 de manera parcial.

D'altra banda, Salut ha ampliat de 8 a 12 les sessions del Programa d'ajuda psicològica en el marc de la Covid-19, que actualment compta amb 18 professionals adherits i que està atenent 25 persones. 

Roda de premsa completa amb l'actualització sanitària i posterior al consell de ministres: Informa: Judith Sáez/Neus Toro
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix:

L'empresa inclusiva Isi Serveis fa els darrers retocs dels productes que vendran a la Fira d'Andorra la Vella Padrins i padrines celebren la festa de la castanyada a Encamp