ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El Govern espera un retorn de fins a 14 milions d'euros amb les proves de l'Ironman de l'any vinent

www.andorradifusio.ad

L'Andorra Multisports Festival acollirà 5 proves, entre les quals hi haurà un trail, l'any vinent. L'acord entre el Govern i Ironman d'1,5 milions d'euros tindrà un retorn econòmic d'entre 10 i 14 milions. A mitjà termini l'empresa nord-americana podria establir part del negoci a Andorra.

Andorra es convertirà en l'únic lloc del món que aculli proves multidisciplinàries Ironman en un mateix any.

La prestigiosa empresa organitzadora d'esdeveniments esportius i el Govern han tancat aquest dimarts un acord perquè el país aculli cinc proves amb el nom d'Andorra Multisports Festival.

La primera seria un triatló al març i a l'estiu seria el torn de les quatre restants. Entre elles, un 70.3, també conegut com a mig Ironman, que serà el més dur del món pels desnivells.

A banda, també hi haurà una prova de BTT, una de ciclisme en ruta i un trail que actuaria com a substitut de l'Andorra Ultra Trail Vallnord.

Tot plegat tindrà un cost d'1,5 milions d'euros i el Govern només n'aportaria el 50%, segons ha remarcat el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo.

El país ja havia acollit proves d'un estil similar, però l'impuls de la marca Ironman es considera que serà garantia d'èxit i una eina de recuperació econòmica, ha comentat la ministra de Turisme, Verònica Canals.

Per celebrar l'acord s'ha fet un petit circuit d'exhibició al llac d'Engolasters, on han participat els triatletes Judith Corachán i Victor del Corral.

A mig termini, la voluntat del Govern és que Ironman tingui part del negoci al país. La creació d'una zona franca, tal com va explicar el cap de Govern aquest dilluns, seria un dels elements que podria afavorir-ho.

Informa: Joel Romero
Imatges: Desirée Sala

 

Comparteix: