ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El Govern i la Generalitat de Catalunya es contradiuen sobre les restriccions de mobilitat

www.andorradifusio.ad

Catalunya torna al tancament comarcal divendres i, segons el conseller d'Interior de la Generalitat, torna també l'assimilació amb l'Alt Urgell. Això contradiu el Govern, que manté que la mobilitat amb Andorra no es veuria afectada. Miquel Sàmper proposa una reunió aquest dijous entre els tres executius per esvair dubtes interpretatius.

La Generalitat recupera el confinament comarcal al seu territori i ni les bombolles de convivència poden traslladar-se fora de l'àmbit comarcal a partir de divendres. Aquesta decisió es pren per l'augment del nombre de pacients ingressats a les UCI, que podria portar a un col·lapse sanitari. En relació a Andorra, el conseller d'Interior ha explicat que es torna a l'assimilació comarcal amb l'Alt Urgell, que impediria l'arribada de turistes catalans. D'aquesta manera Miquel Sàmper contradeia el posicionament del Govern, que havia assegurat que la mobilitat de Catalunya amb Andorra no quedaria afectada en cas d'un retorn comarcal perquè prevalia la decisió presa pel govern espanyol en aquest sentit. I així ho reiterava el ministre portaveu, Eric Jover, minuts abans de la compareixença de Sàmper, que ha explicat que la mesura del govern espanyol s'acaba també divendres.

El conseller d'Interior ha reconegut que existeixen dubtes interpretatius de la normativa i ha proposat per aquest dijous al matí un reunió entre els governs català, andorrà i espanyol per esvair dubtes. I més tenint en compte que les restriccions de mobilitat a Catalunya entren en vigor divendres.

Informa: Sergi Cano

Comparteix:

34.239.179.228