ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El Govern i el grup demòcrata qualifiquen de "pas endavant" l'aprovació de la llei d'unions civils

www.andorradifusio.ad

Aprovada la proposició de llei d´unions civils, tot i l´abstenció dels socialdemòcrates i el vot en contra del grup mixt. Els demòcrates i el Govern han destacat el pas endavant fet avui per tal que les parelles del mateix sexe tinguin el mateixos drets que les parelles heterosexuals. L´oposició ha valorat que s´ha fet un avenç, però lamenta que no s'hagi inclòs el nom de matrimoni per definir les unions de parelles del mateix sexe.

El grup parlamentari demòcrata ha destacat la capacitat d´equiparar drets del text aprovat avui. Diu que és el resultat de la col·laboració entre els tres grups parlamentaris i que l´únic que no s´ha pogut aconseguir és arribar a un acord en un aspecte: la paraula matrimoni per definir les unions de parelles del mateix sexe. Segons el president del grup parlamentari demòcrata, Ladislau Baró, ha estat "la decisió més adequada a la nostra realitat social" i ha qualificat la llei com "un pas endavant decisiu".

El cap de Govern, Antoni Martí, també ha dit que "avui no ens adonem del gran pas endavant que estem fent" i ha destacat que la unió de persones del mateix sexe té el mateix efecte que el del matrimoni. Martí ha afegit que "quan es parla de democràcia de fets, els que avui fem democràcia de fets som els Demòcrates per Andorra".

L´oposició s´hi ha mostrat decebuda, en referència a la no utilització de la paraula matrimoni. El conseller del grup mixt, Gerard Barcia, ha dit que afecta negativament la dignitat de les persones i que és "una eina de discriminació en vulneració dels principis constitucionals".

El grup socialdemòcrata, per la seva banda, s´ha mostrat satisfet, perquè s'ha fet un avenç, però, alhora, insatisfet, perquè no s´ha arribat al final del camí. La consellera Mariona González ha afirmat que "avui guanyarem la batalla a la discriminació però encara no hem guanyat la guerra al conservadurisme".

Tot i això tots els grups han celebrat que les parelles del mateix sexe puguin adoptar en les mateixes condicions que les parelles heterosexuals.

Informa: Anna Lladó

Comparteix:

34.204.193.85