ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El Govern obre la porta als ERTOS en un segon paquet de mesures per la crisi del coronavirus

www.andorradifusio.ad

El Govern té sobre la taula autoritzar les empreses a aplicar expedients de regulació temporal d'ocupació, si la situació de restriccions s'allarga molt més.

El ministre portaveu, Eric Jover, ha dit en la roda de premsa d'aquest dimecres al vespre que, si la situació es perllonga, les mesures aplicades fins ara per intentar pal·liar les pèrdues no seran suficients i caldrà activar una segona fase que, de fet, ja s'està preparant des de fa dies. Una de les mesures seria la possibilitat d'aplicar expedients de regulació temporal d'ocupació, els anomenats ERTOS.

Tot i reconèixer aquesta possibilitat, Jover, ha manifestat que "encara és prematur parlar de com es desenvoluparia i de quines mesures d'acompanyament serien necessàries". Ha assegurat que, en tot cas, se seguiria la mateixa línia "buscant mesures raonables, proporcionades i que s'apliquin sobre la corresponsabilitat". Ha afegit que s'hauran de perfilar mesures per possibles situacions de dificultat social.

Paral·lelament, també existeix la possibilitat de negociar convenis col·lectius per "fer retocs de salaris". Segons Jover serà una opció a tenir en compte en primer lloc perquè podria aplicar-se més enllà del final de les restriccions i, en segon lloc, perquè un acord entre les parts sempre serà més beneficiós que mesures imposades des del Govern.

Roda de premsa completa del ministre portaveu d'aquest dimecres al vespre:

Informa: Joan A. Sarmiento

 

Comparteix: