ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

L'Executiu presenta un projecte de llei que obligarà els bancs a tenir plans de resolució en cas de problemes

www.andorradifusio.ad

Aprovat el projecte de llei de recuperació i resolució d'entitats bancàries. Dona continuïtat i complementa el text del 2015. Una de les novetats és que obliga els bancs a tenir plans de resolució per si hi ha problemes.

El projecte de llei de recuperació i de resolució d'entitats bancàries té per objecte possibilitar la resolució de qualsevol institució financera sense que suposi una interrupció greu del sistema, minimitzant tant com sigui possible el risc per als contribuents. Es vol donar compliment a les obligacions de l'Acord monetari del 2011 i substitueix i millora la llei del 2015.

Ha de protegir els dipositants dels fons que puguin estar en risc i obliga les entitats a tenir plans de contingència. "Volem que les obligacions associades a aquesta nova legislació es facin a aquell ritme que sigui adequat perquè les entitats financeres no ho visquin com un estrés complementari. Els esforços s'han d'anar fent pas a pas, s'estan fent a un bon ritme", considera el ministre portaveu i de Finances, Eric Jover.

La seva principal finalitat és preservar l'estabilitat i el funcionament del sistema financer i, per tant, rebaixar tant com es pugui l'impacte en les arques públiques de possibles problemes.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Anna Ginestà

Comparteix:

3.214.184.223