ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El Govern preveu un dèficit de 31 milions pel 2023

www.andorradifusio.ad

En el marc del consell de ministres s'ha aprovat el projecte de llei del pressupost 2023, que aquest divendres entrarà a tràmit parlamentari. El ministre portaveu ha explicat que després de dos anys de pandèmia en què s'ha hagut d'aplicar un procés extraordinari a causa de la crisi sanitària, s'ha pogut tornar als procediments ordinaris amb dos paràmetres clau: un dèficit per sota de l'1% del PIB i un endeutament per sota del 40%. 

Concretament per al 2023 aquest dèficit inicial es planteja de 31 milions d'euros, amb la previsió de rebaixar-lo a final d'any, i l'objectiu d'endeutament és arribar al 38,5%, complint una tendència a la baixa molt positiva. 

El ministre portaveu, Eric Jover explica que l'endeutament públic després de superar-se durant aquests dos anys passats, s'ha tornat a situar per sota del 40%: "Per l'administració general, és marca un límit del 40%, que vam superar amb escreix durant el 2020 i el 2021, i que a tancament del 2022 ja estarem al 39,4% i ens mantindrem durant tot el 2023 per sota d'aquest nivell". A més, afegeix, que tot i les mesures preses per les situacions extraordinàries s'ha treballat per tornar a situar l'endeutament a nivells de normalitat. "Crec que era important que l'administració pública dones un senyal que a part d'estar al costat dels ciutadans amb les mesures que facin falta, també hi havia un rigor amb la gestió financera i que havíem de retornar el més ràpid possible a una situació de normalitat, moderant els nivells d'endeutament".

Informa: Laura Cugat
Imatges: Albert Refart 

Comparteix: