ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El Govern preveu una tornada a la normalitat immediata quan s'acabi el doble cribratge a la població

www.andorradifusio.ad

El Govern preveu un retorn immediat a la normalitat un cop s'acabi el doble cribratge poblacional. El ministre de Salut ha explicat que el bon comportament de la corba epidemiològica i la informació derivada dels resultats dels tests permetran ampliar les excepcions al confinament. Els comerços i la restauració estaran oberts i es permetran fer reunions amb familiars i amics, tot i que els esdeveniments multitudinaris estaran prohibits.

El retorn a la normalitat serà immediat. Així ho assegura el Govern que preveu ampliar les excepcions al confinament un cop s'acabi el doble cribratge poblacional. Això sí, seguint les mesures de prevenció i protecció.

Segons ha assegurat l'executiu, aquesta tornada es podrà dur a terme gràcies al bon comportament de la corba epidemiològica, la baixa taxa de persones malaltes i la localització i monitorització dels casos positius que es deriven dels tests serològics.

Tot i això, el Govern es mostra prudent. Un dels aspectes que l'executiu encara estudia són els esdeveniments multitudinaris, que no estaran permesos, almenys, a curt termini. Així ho ha destacat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.

Martínez Benazet ha explicat que la franja horària restringida a la gent gran s'allargarà molt de temps, ja que és un dels col·lectius més vulnerables. Torna a demanar responsabilitat i solidaritat en aquest aspecte.

L'executiu continua els contactes bilaterals amb els Estats veïns per gestionar l'obertura de les fronteres. També s'estudia quins seran els protocols per a la recepció de turistes i l'aforament limitat als espais.

El ministre de Salut ha deixat clar que en cap cas es durà a terme un filtre als accessos amb proves TMA, ja que considera que aquesta operativa és complexa i, en definitiva, impossible.

En tot cas, sí que es demanarà que les mesures higièniques i l'ús de mascaretes siguin obligatoris.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Fernando Montero

Comparteix: