El Govern proposa un institut de l'habitatge per trobar solucions per als lloguers

www.andorradifusio.ad

El Govern crearà l'institut de l'habitatge amb un objectiu principal, trobar solucions a la manca d'oferta de lloguer. En tot cas no està clar si substituirà la comissió d'habitatge que ja existeix o aquesta serà un complement del futur departament.

El projecte per crear l'institut de l'habitatge està en marxa, si bé el Govern no ha puntualitzat quan podria ser operatiu. Se'l vol dotar de les eines necessàries perquè sigui eficaç i plenament funcional com més aviat millor. Des del futur institut es tindrà en consideració com s'afronta el problema de la manca d'oferta d'habitatge de lloguers en els països més propers, que "en alguns casos tenen les mateixes dificultats", creu el ministre portaveu, Eric Jover, qui a més considera que s'ha "d'aprendre d'aquestes experiències i trobar quina és la millor solució en el context andorrà". "Haurem de deixar alguns dies al ministre per treballar i mirar quina és la millor estructuració d'aquest institut de l'habitatge i quines són les competències que se li han d'atorgar per dotar-lo de la màxima funcionalitat possible", demana Jover.

El Govern també ha sortit al pas de les crítiques que des de l'AGIA ha rebut la llei de mesures urgents per pal·liar la manca d'oferta. Eric Jover recorda que el text era una intervenció a curt termini, que ha avançat en la bona direcció, però que ja es va puntualitzar que calien altres mesures complementàries.

El consell de ministres ha aprovat el nomenament de Joan Carles Villaverde com a director del departament d'Afers Socials i Joventut, dins del ministeri d'Afers Socials, Habitatge i Joventut.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix:

Silvestre denuncia l'Estat a les Nacions Unides per vulneració dels seus drets professionals L'executiu creu que amb l'acord de Vallnord "guanya Andorra"