ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El Govern reconeix Juan Guaidó

El Govern ha reconegut  la legitimitat de Juan Guaidó

El Govern ha reconegut  la legitimitat de Juan Guaidó per dur a terme un procés electoral lliure i transparent a Veneçuela. L'executiu ha destacat el reconeixement que té al seu país i per part de la comunitat internacional.

L'executiu ha afirmat que, davant la situació que es viu a Veneçuela, considera imprescindible que s'iniciï un procés polític pacífic que permeti al poble d'aquest país decidir el seu futur. Considera que la figura més idònia per garantir un desenllaç al conflicte actual és Juan Guaidó, antic president del parlament, que es va erigir com a màxima institució del país i ha tingut el reconeixement de diversos estats, entre ells Espanya, França i els Estats Units. "Creiem que té la capacitat, pel reconeixement que té al seu país i per la comunitat internacional, de fer aquest trànsit que garanteixi unes eleccions democràtiques i que pugui tornar al país a la normalitat el més ràpidament possible", ha assegurat el ministre Jordi Cinca.

El Govern afirma, a més, que roman atent a les conclusions de la reunió del grup internacional de contacte sobre Veneçuela prevista per aquest dijous a Montevideo, la capital d'Uruguai. És previst que participin 8 estats de la Unió Europea i 5 de llatinoamericans.

Informa: P. Moliné-J. A. Sarmiento

Comparteix: