ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Educació repetirà el concurs per a places de professor que va ser impugnat el 2016

www.andorradifusio.ad

El Govern repetirà un concurs del 2016 per a l'obtenció de tretze places fixes de professor després d'una darrera sentència del Constitucional que avala el recurs presentat per un candidat. El procés es farà de nou amb les 37 persones que van participar llavors en la convocatòria.

La sentència del Constitucional avala la tesi emesa en el seu dia pel Tribunal Superior i dona la raó a un dels participants en la convocatòria de fa tres anys. Per això el Govern repetirà el procés en el moment en què es va posar en qüestió, amb els mateixos candidats que hi van prendre part, entre els quals hi ha els tretze que van aconseguir la plaça i el que va presentar el recurs. Un recurs que plantejava dubtes sobre una qüestió de forma. Al voltant del comitè de selecció i la delegació a professionals perquè ajudin en les proves. "El problema és que no es feia una delegació formal. És a dir, els candidats no podien consultar una llista" amb els noms dels correctors, explica el ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, tot reconeixent que "és veritat que deixava una certa indefensió en el sentit que no es podia recusar els membres del tribunal".

Segons  Jover, evitar les possibles incompatibilitats quedava garantit. "La interpretació que es feia des de la Funció Pública era que com que tot això està supervisat pel comitè de selecció, ja es verifica que no passin aquestes coses. A més, en el cas que ens toca, aquest recurrent, un cop va conèixer les persones que l'havien avaluat, no les va recusar", afegeix Jover.

L'executiuprevist reunir-se la setmana vinent amb els professors afectats i convocar el nou concurs en les properes setmanes.

Informa: David Domingo
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix:

34.204.193.85