ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El Govern revisarà la gran majoria de crèdits tous per descartar més fraus després de detectar-ne una desena

www.andorradifusio.ad

La intervenció general continua treballant per revisar tota la documentació de la desena d'empreses que haurien comès frau en l'ús dels crèdits tous. Una revisió que s'ampliarà als crèdits més grans així com als fallits. A més, també és previst fer un mostreig de la resta per descartar més fraus. 

Es revisarà una gran part dels crèdits tous atorgats per descartar més fraus. De moment se n'han localitzat menys d'una desena per infraccions de diversa gravetat, la més repetida és haver utilitzat els diners per repartir dividends o augmentar salaris. La intervenció general està acabant de recollir la documentació per trametre-la a la justícia. Però es vol fer un pas més i revisar més comptes. 

El ministre de Finances, Eric Jover Ministre de Finances, constata que "els crèdits fallits, és a dir, els que han tingut un cost per l'administració, seran analitzats en la seva totalitat per la intervenció general. També els més quantiosos, encara que no siguin fallits, i després es farà un mostreig dels crèdits de la franja del mig". 

Afegeix que tot frau detectat es trametrà a la justícia i s'instarà a un retorn dels diners. La detecció dels primers casos de frau s'ha fet a través de la revisió de la documentació també per part dels bancs. Segons Jover, "a vegades són les pròpies entitats bancàries que si detecten que s'ha pogut cometre un delicte, ho han de comunicar". 

Sí ha puntualitzat, però, que la gran majoria de les empreses que han sol·licitat algun crèdit tou han seguit el que marcava el decret, que els ha permès mantenir l'empresa i els llocs de treball i evitar la fallida en moments de molta dificultat.  

Informa: Anna Pifarré
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix: