ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Andorra acollirà vint refugiats sirians abans de setembre

www.andorradifusio.ad

El Govern preveu acollir vint refugiats sirians abans de setembre. S'ha signat el protocol amb la comunitat de Sant Egidi, el corredor humanitari que farà la tria dels perfils als camps i en permetrà l'arribada.

Pas endavant per a l´arribada de refugiats sirians. Aquest dimarts el Govern ha signat el protocol amb la comunitat de Sant Egidi, el corredor humanitàri que, amb dos tècnics de l´executiu, escollirà les vint persones que Andorra vol acollir abans d'acabar l´any.  "La voluntat comuna de la comunitat de Sant Egidi i del Govern és que aquesta acollida es pugui fer efectiva i aquestes persones puguin arribar de forma legal i segura a Andorra bastant abans que s'acabi l'any en curs. Ens hem fixat un termini fins a principi del mes de setembre", explica el ministre Xavier Espot. 

Es tracta de refugiats que actualment viuen al Líban fugint de la guerra a Síria. El secretari general del corredor de Sant Egidi, Cesare Giacomo Zucconi, destaca que "el projecte ens ha permès fins avui fer arribar de manera segura i legal des del febrer del 2016 prop de 1.500 refugiats sirians des del Líban. Es tracta de molts nens i les seves famílies, alguns d'ells malalts o ferits pel conflicte. Molts d'ells estan terriblement traumats".

Famílies amb nens, monoparentals o de col·lectius vulnerables, com discapacitats o dones que han patit violència. Aquests són els perfils que es cercaran. Entre els requisits, es demanarà que tinguin algun passaport vigent o document expedit per una organització internacional i que com a mínim un dels membres de la família parli anglès, francès o castellà. 

Un cop arribin, el Govern els garantirà l´accés a l´allotjament, l´educació i els serveis socials i sociosanitaris. També se´ls facilitarà l´accés al treball en cas que tinguin les condicions per fer-ho i tindran al seu costat un representant personal, que les acompanyarà i els donarà suport en la tasca d´integració. 

Un cop passat el període d'acollida temporal, de dos anys, si la persona té feina, podrà seguir al país amb un permís ordinari de residència i treball.

Informa: Laia Ferré Marot
Iamtges: Anna Ginestà

Comparteix: