ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El Govern tanca l'Escola Andorrana de segona ensenyança d'Encamp per l'alt nombre de positius per Covid-19

Govern ha tancat fins al 18 d'octubre l'Escola Andorrana

Govern ha tancat fins al 18 d'octubre l'Escola Andorrana de 2ª Ensenyança d'Encamp. El contagi en aquest centre s'ha atomitzat i la majoria d'aules analitzades arran d'un rastreig presenten positius. Al país hi ha 200 casos més que dilluns passat.

Tot i la decisió de tancar l'Escola Andorrana de 2ª Ensenyança a Encamp, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha insistit en el fet que no es pot dir que la parròquia sigui un focus de la pandèmia.

La taxa d'incidència cada 100 mil habitants, la RO, ha anat augmentant fins a arribar a 1,8. Per a Joan Martínez Benazet, l'increment del contagi s'ha atomitzat al centre educatiu i els tècnics de l'Àrea Covid han aconsellat la clausura i la quarantena fins al 18 d'octubre.

També s'ha aïllat totalment l'escola bressol La Mainada i una classe a les escoles bressol Dames de Meritxell i Dos d'Escaldes-Engordany.

A l'escola bressol de la Fundació Privada Tutelar s'han apartat de l'activitat dues aules. Aquesta situació ha portat el Govern a decretar l'ús obligatori de la mascareta per als alumnes majors de 12 anys. Recordem que, a més, hi ha unes 40 classes a tot el país aïllades i 12 que ho són parcialment.

El ministre de Salut ha estat contundent quan ha afirmat que no només és el sector educatiu on hi ha hagut els contagis importants; malalts de Covid i contactes que no han respectat el confinament també en podrien ser responsables.

Fora de l'àmbit educatiu, s'ha decidit posar en marxa la Fase 2 del Pla de contingència activant la planta d'oncologia de l'hospital per a una UCI per a pacients no Covid-19. Recordem que a cures intensives hi ha 7 persones; 4 amb respiració assistida.

La unitat de malalts de càncer es traslladarà a la zona d'exploracions complementàries de l'hospital de dia. Ara mateix hi ha 800 casos actius de Covid-19, amb 27 pacients hospitalitzats. Al Cedre hi ha 9 persones ingressades pel coronavirus.

D'altra banda el Govern ha decidit que els malalts de Covid-19 que van estar ingressats més de 8 dies podran tenir un retorn de la CASS del 100%. La mesura es de caràcter retroactiu i inclou els pacients que van estar a planta i a la UCI.

Precisament també s'ha anunciat que no es permetran les sortides ni les visites d'usuaris de centres sociosanitaris, mirant de protegir a aquest sector de la gent gran, tan vulnerable davant la malaltia.

Roda de premsa completa del Govern amb les mesures excepcionals d'aquets 7 d'octubre:

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Sergi Linares

Comparteix:

3.219.217.107