ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El Govern torna a incloure al pressupost aportacions de beneficis d'Andorra Telecom i FEDA

www.andorradifusio.ad

El Govern ha previst incloure, de nou, una aportació de dividends d'Andorra Telecom i FEDA en el pressupost del 2020. Una part es destinarà a la digitalització de l'Administració. El marc pressupostari també preveu un increment important dels ingressos provinents d'impostos fins al 2023.

Segons recull el marc pressupostari de l'Administració general, publicat aquest dimecres al Butlletí del Consell General, l'aportació de FEDA al pressupost per a l'any vinent seria del 30% dels beneficis obtinguts. En el cas d'Andorra Telecom seria del 100% més 4 milions extres, provinents dels beneficis extraordinaris obtinguts amb la venda de la participació en la companyia Más Móvil l'any 2017.

L'aportació extra s'utilitzarà per a la transformació digital

També s'especifica que l'aportació extra de la telefònica es destinarà a accelerar la transformació digital de l'Administració. "Necessitem que l'administració i el país en general faci un pas endavant pel que fa a la transformació digital, que poguem generar noves oportunitats i respondre de manera més diligent als nostres ciutadans i empresaris. Si volem fer un salt qualitatiu només es pot fer a partir d'uns recursos necessaris perquè el salt qualitatiu es noti i que sigui en el curt termini", considera el ministre portaveu.

Jover ha defensat que l'aportació de dividends de les parapúbliques en cap cas afecta el seu funcionament. S'aprova sempre a posteriori que les empreses hagin marcat quines inversions necessiten i s'inclou dins el capítol d'ingressos patrimonials, que de manera global pugen a 35,7 milions d'euros. El ministre va entregar el projecte de pressupost la setmana passada, amb una previsió inicial de més de 23 milions de dèficit. 

D'altra banda, el marc pressupostari també preveu augmentar els ingressos provinents dels impostos directes i indirectes en 16 milions d'euros des d'ara i fins al final de legislatura el 2023. L'executiu es mostra optimista i preveu un increment del PIB en tots els exercicis.

Informa: Ester Pons-Laura Massegú
Imatge: Kevin Ribeiro-Anna Romagosa

Comparteix:

3.236.74.69