ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Grandvalira estudia demanar el certificat Covid

www.andorradifusio.ad

Els camps de neu comencen a treballar en l'estratègia sanitària que s'aplicarà aquesta temporada. A Grandvalira, que vol obrir el 3 de desembre, plantegen la possibilitat de demanar un certificat Covid. És una proposta que s'haurà de pactar amb Ski Andorra i el ministeri de Turisme. De fet les decisions que es prendran comptaran, segons el director de Grandvalira, amb un paraigua normatiu que n'empari l'aplicació. 

L'estratègia sanitària de l'hivern es gesta de moment individualment. No hi ha hagut encara cap trobada entre estacions amb Ski Andorra ni amb el ministeri de Turisme.

A Grandvalira ja hi treballen i sobre la taula hi ha diverses opcions que s'hauran d'anar polint i pactant. El director general de Grandvalira-Nevasa, Juan Ramon Moreno, diu que es plantegen demanar un certificat Covid per accedir a determinats serveis com està fent França.

Una proposta que es valora tenint en compte l'alt percentatge de vacunació que es preveu que tinguin els principals mercats. Moreno defensa que "són mesures que comencen a ser habituals, i que la gent ja entén i valora de manera positiva en contra del que succeïa ara fa un any".  Diu tenir constància "que el Govern ja està treballant en crear uns protocols que emparin les decisions de les companyies perquè legalment és necessari".

La vacunació també podria tenir incidència en les contractacions tant de comunitaris, residents com extracomunitaris, i reitera que encara s'han de tancar propostes definitives.

En l'aspecte de personal, Moreno ha afegit que es tornarà a pensar en el servei d'Ocupació.

Un cop finalitzi el treball intern tocarà exposar-lo al sector i tancar una estratègia conjunta i comunicar-la. Moreno ha afegit que afronten la temporada amb optimisme i si la neu i les temperatures ho permeten obriran el 3 de desembre. 

Informa: Anna Pifarré

Imatges: Nil Forcada

Comparteix: