Els grans esdeveniments de l'estiu generen expectació

www.andorradifusio.ad

Turisme preveu un estiu excepcionalment bo. Principalment, perquè dos dels grans atractius de la temporada estan tenint molt bona acollida. Les entrades de cap de setmana del Cirque du Soleil estan pràcticament exhaurides i les del Mountain Music van pel camí. 

"Les dades indiquen que el ritme de venda del Cirque du Soleil està per sobre del de l'any passat. Pel que fa al Mountain Music, si no ho venem tot hi estarem molt a prop. Estem parlant, pràcticament, de 3.000 entrades pel "Molan los '90" i pel David Guetta estem per sobre de les 10.000 entrades venudes".

Jordi Torres, ministre de Turisme

El ministeri, d'altra banda, ha signat un acord de col·laboració amb la Cambra de Comerç. Servirà per crear un Observatori que permeti millorar el sector. 

Per exemple, identificant tendències, oportunitats i desafiaments que haurà d'afrontar el comerç al detall. Això inclou l'estudi de les competències i la demanda del mercat, amb la finalitat de preparar el sector per als reptes a curt i llarg termini i mantenir-lo "dinàmic".

De moment compta amb la participació del Govern i la Cambra, i progressivament s'obrirà a altres entitats o associacions que puguin aportar iniciatives per ajudar el comerç a afrontar el futur. S'actuarà, segons el president de la Cambra, a partir de "les problemàtiques" que comparteixi el sector.

L'Observatori, que neix com a conseqüència del pla de comerç, crearà un fòrum d'experts en compres i incidirà en la formació dels professionals. El conveni per a la creació del nou òrgan elaborarà un diagnòstic sobre l'evolució del comerç des del 2019. Actualment, s'està ultimant un primer informe que estarà enllestit a mitjan juliol.

Informa: Joan A. Sarmiento

Imatges: Ricard Tenza

Comparteix:

Segueix creixent la despesa pública en medi ambient Clàudia Riera introdueix a Andorra el terror de 'La mesita del comedor'