ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Unes gravacions de Villarejo revelen una conspiració contra l'estat

www.andorradifusio.ad

Unes gravacions de l’excomissari espanyol Villarejo posen al descobert una possible conspiració per obligar el Govern a pagar els 400 milions d’euros que demanaven el propietaris de BPA per la intervenció del banc. El document del diari "Público" revela la xarxa de persones implicades en la trama a Andorra i al govern espanyol.

Escolta a continuació les gravacions completes de "Público":

El diari espanyol "Público" a través d’unes gravacions de l’excomissari José Manuel Villarejo posa de manifest una trama per desacreditar l’Estat andorrà i el seu sistema financer. Les converses han estat comissades a l'excomissari Villarejo, que es troba a la presó per pertànyer a organització criminal. En els àudios es comenta que hi havia una conspiració en la qual estarien implicats els propietaris de BPA, el govern espanyol de Mariano Rajoy, María Dolores de Cospedal, el fiscal anticorrupció, policies i alguns intermediaris.

En les converses que publica el diari se senten les veus de Villarejo, Adrián de la Joya i Alberto Pedraza, que faria d’intermediari entre els Cierco i el govern de Rajoy. És Pedraza qui diu que la idea és amenaçar Andorra perquè s’abonin els prop de 400 milions d’euros que els Cierco demanen a l’Estat per la intervenció de BPA. L’amenaça és, segons Pedraza, de carregar-se el sistema financer.

Pedraza explica que ha començat la negociació amb el govern de Rajoy i els Cierco i també el paper d’un personatge que fa de mitjancer, l’advocat Javier Iglesias, que és el lletrat de la llavors secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, que fa de connexió amb els Cierco.

Informa: Redacció

Comparteix:

34.231.21.83