ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Grifols i el Govern anuncien la construcció d'un centre de recerca en immunologia de referència a Ordino

www.andorradifusio.ad

Ordino acollirà el Pyrenees Immunology Research Center PYIRC (Centre de Recerca en Immunologia dels Pirineus). Impulsat entre el Govern i la multinacional farmacèutica Grifols, a través d'un acord de 25 anys prorrogables, aspira a ser un espai de referència mundial en el desenvolupament de tractaments per a trastorns del sistema immunitari. Hi participaran científics i tècnics d'arreu del món de diferents disciplines.

Així ho ha confirmat aquest dimecres la multinacional farmacèutica catalana, la tercera empresa més gran del món en el sector dels hemoderivats, cotitzada en l'IBEX 35 i el Nasdaq. Des de l'organització detallen que serà "un dels pocs centres d'Europa dedicat a la immunologia" i que "es convertirà en un referent internacional en recerca translacional i clínica per al desenvolupament de tractaments per a trastorns del sistema immunitari".

El PYIRC s'especialitzarà en el disseny i desenvolupament de tractaments per a trastorns del sistema immunitari que poden causar malalties autoimmunes, càncer o malalties infeccioses emergents. S'espera que aculli, a més, conferències, simposis i programes educatius.

L'anunci espera atreure científics i tècnics de múltiples disciplines de tot el món, que "també col·laboraran en projectes amb equips d'altres centres de recerca internacionals". Grífols disposa d'una xarxa de 10 centres de recerca amb 1.200 persones.

La fórmula empresarial que seguiran per a la nova societat serà la de l'aliança d'empreses (joint venture), amb una participació per part de Grifols del 80% i d'Andorra Desenvolupament i Inversió (ADI) del 20%. La inversió prevista és de 25 milions d'euros per a la construcció del centre, que aportarà la multinacional, a banda de 7 milions anuals per a despeses operatives i de recerca. Per la seva part, l'ADI, n'aportarà anualment 200.000.

La seu del centre es preveu que s'ubiqui als terrenys de Casa Rossell a Ordino. Els responsables del projecte esperen tenir el complex amb instal·lacions i tecnologia "sobresortints" acabat el 2023. L'inici dels treballs estan pendents de tràmits administratius i modificacions de dos textos legals: el codi de l'administració pública i la llei general de l'ordenament del territori i urbanisme.

El Govern ha fet públiques les il·lustracions del projecte arquitectònic:

Informa: Jordi Domingo-Oliver Jaén
Imatge: Nil Forcada-Ricard Tenza
Imatge cedides: Grifols-Govern d'Andorra

Comparteix: