ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El grup de guies canins de la Policia exposa a Madrid l’especialitat en rastre urbà

El cap i el sotscap del grup de guies canins, Ivan Palop i Bruno

El cap i el sotscap del grup de guies canins, Ivan Palop i Bruno Queirós, han presentat com treballa la Policia l’especialitat de rastre urbà en el marc d’una formació a Madrid.

Davant instructors de l’Acadèmia de la Guàrdia Civil espanyola, de la Guarda Nacional Republicana (GNR) de Portugal i de l’Agència Europea de la Guàrdia de Fronteres i Costes (Frontex), els guies del cos d’ordre han detallat en què consisteix aquesta especialitat, com es desenvolupa i quines són les fases de l’ensinistrament.

Es tracta d’una modalitat molt específica i complexa que actualment no treballen ni la Guàrdia Civil ni la GNR. Al Principat, en canvi, l’orografia i els protocols d’actuació permeten que sigui ràpida i efectiva. La diversitat d’estímuls, els sorolls, la presència de gent i la climatologia són algunes de les circumstàncies extra amb les que es troba el gos policia que fan més complicada la discriminació de les olors. També el guia ha d’estar especialment atent a qualsevol petit senyal de l’animal que serà determinant per seguir el rastre en ciutat.

Actualment, la policia disposa de tres gossos especialitzats en rastre urbà. Els agents andorrans treballen aquesta modalitat des de fa prop de 20 anys.

Infroma: Redacció
Imatges cedides: Policia d'Andorra

Comparteix: