ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Un grup de mares demana que se'ls apliqui la nova baixa de maternitat per no suspendre la lactància

www.andorradifusio.ad

Una trentena de mares d'unes 40 que van donar a llum abans de l'1 de febrer demanen a la CASS que se'ls apliqui la baixa de maternitat prevista en el reformat codi de relacions laborals, en vigor precisament des de l'1 de febrer.

El col·lectiu de dones, que es troben en procés d'alletament, ha fet arribar el seu neguit a la parapública i als mitjans de comunicació.

Recorden les recomanacions de l'OMS sobre la lactància materna i demanen poder tenir accés també a les 20 setmanes de baixa de maternitat prevista en la nova llei.

També puntualitzen que una de les prioritats dels poders públics i de l'ordenament jurídic andorrà és la protecció de l'infant i la família i per això reclamen aquestes 4 setmanes de més. 

Diuen a més que l'ampliació de la baixa permetria als seus infants posposar l'entrada a l'escola bressol evitant el contagi de malalties potencialment més greus en nadons. Defensen que tot plegat disminuiria els ingressos hospitalaris, medicació i visites als pediatres i a urgències. I recorden l'estalvi en sanitat que tenen països que apliquen baixes maternals més llargues.

Així esperen que la seva petició a la CASS es resolgui favorable i ràpidament perquè no s'hagi d'interrompre cap lactància.

La CASS, per la seva banda ha informat que la petició del col·lectiu s'estudiarà en el proper consell d'administració previst pel 26 de febrer.

Informa: Anna Pifarré

Comparteix:

34.200.218.187