ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El Grup de Rescat de Muntanya constata un descens de les intervencions tot i l'augment de l'afició a la muntanya

www.andorradifusio.ad

El Grup de Rescat de Muntanya ha realitzat 62 actuacions aquest estiu, la xifra més baixa des de 2015. La majoria han estat de senderistes o practicants d'esports d'aventura. Les dades confirmen un descens de les intervencions en els darrers anys, tot i l'augment de les persones que accedeixen a la muntanya.

Tot i l'afluència cada vegada més nombrosa de gent a la muntanya, les 62 actuacions del Grup de Rescat de Muntanya entre el 15 de juny i el 15 de setembre són la xifra més baixa dels últims cinc anys. El responsable del Grup de Rescat de Muntanya, Òscar Santos, ha explicat, però, que la Covid-19 ha fet que els grups que surten siguin més familiars i que la cancel·lació de proves ha propiciat que hi hagi menys gent entrenant.

La majoria de les intervencions s'han fet a senderistes "que es desorienten" i que es poden solucionar per telèfon, sense arribar a fer una sortida, o bé a practicants d'esports d'aventura. A banda de les lesions de turmell o genoll dels caminants, Santos també ha advertit dels accidents amb BTT als descensos.

La tendència a la baixa dels rescats confirma que les persones que accedeixen a la muntanya utilitzen, cada vegada més, les eines d'informació al seu abast. "És molt fàcil mirar la previsió meteorològica, la nivologia, tempestes en temps real... Crec que això està millorant, no recordo haver trobat cap cas de gent desequipada últimament", assegura Santos.

Completada la temporada d'estiu, els 21 efectius del Grup de Rescat de Muntanya es preparen ara per a una campanya d'hivern en què les actuacions se centren en els practicants d'esquí de muntanya i les allaus.

Informa: Joan López
Imatges: Anna Romagosa / Cedides per Grup de Rescat de Muntanya

Comparteix:

18.234.97.53