ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El Grup Socialdemòcrata veu insuficients alguns dels ajuts econòmics per la Covid-19 i creu que no s'ha exigit prou als bancs

www.andorradifusio.ad

Pere López considera que les ajudes econòmiques atorgades per frenar els efectes de la pandèmia han estat insuficients. El president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata creu que no s'ha exigit prou al sistema bancari, tal com han fet els països del voltant. Amb tot, López ha volgut tancar l'afer del plagi de la seva exposició al debat d'orientació política dient, entre d'altres, que cal aplicar-ne alguns dels punts per prevenir mals majors en qüestions mediambientals. 

López, que ha fet balanç de la gestió del Govern per afrontar els efectes de la Covid-19 al programa 'Els matins de la Nacional',  ha remarcat la bona tasca que s'ha fet comunicant en tot moment l'evolució de la pandèmia.

Ara bé, ha estat crític amb les ajudes econòmiques que s'han atorgat. Algunes mesures, les ha considerat insuficients. D'aquí que hagi remarcat la poca flexibilització que ha tingut el sistema bancari amb les moratòries en certs pagaments.  Apunta, sobretot, als casos de persones que han vist minvar molt els ingressos, com els autònoms, els treballadors en suspensió temporal de contracte o que podien perdre la feina.  "No vol dir regalar ni reduir res, sinó simplement intentar ajornar uns quants mesos pagaments als quals difícilment s'hi podria fer front", ha declarat.

López ha puntualitzat que ha estat més fàcil tramitar ajudes a les grans empreses que no pas als petits empresaris, referint-se als autònoms. Textualment, ha manifestat que, dels 7.000 autònoms que hi ha al país, molts s'han hagut de quedar pel camí per la manca d'ajudes dirigides al sector. 

López també s'ha referit a l'afer del plagi de la seva exposició en el debat d'orientació política. Ha tornat a demanar disculpes, però ha assenyalat que s'ha de tenir en compte el contingut de la proposta per reconvertir aquest risc d'emergència climàtica en un eix angular en el qual s'ha de construir el futur del país.  

Crítiques als nomenaments amb carnet Liberal

Pere López també ha assegurat en l'entrevista que hi ha "una sensació, més enllà del Govern i la majoria, que també està a la societat, que Liberals està traient molt rèdit als vots. Hi ha una excessiva vinculació dels nomenaments al carnet del partit". Ha fet aquestes declaracions amb motiu dels nomenaments que es produiran dijous al Consell General per al Tribunal de Comptes i l'Agència de Protecció de Dades. Reclama que siguin persones amb perfils tècnics adequats als llocs de treball requerits i no a gent de confiança o militants de partits que no compleixin els requisits.

Entrevista completa al president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, a Els matins de la Nacional:

Informa: Montse Grau 

Comparteix: