ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els grups parlamentaris reaccionen a l'informe de les Nacions Unides sobre l'avortament

www.andorradifusio.ad

Els diferents grups parlamentaris s'han pronunciat respecte a les recomanacions de l'ONU sobre l'informe del Govern en matèria d'igualtat de gènere. El PS insisteix en una altra interpretació de la Constitució per despenalitzar l'avortament, mentre que els grups que donen suport al Govern defensen els avenços fets i la imminent posada en marxa del centre integral d'atenció a la dona.

El grup socialdemòcrata comparteix la visió del Comitè per a l'eliminació de la discriminació envers la dona sobre la interpretació que es fa de la Constitució. Assegura que és una interpretació massa restrictiva a l'hora de penalitzar l'avortament i que xoca amb els drets universals de la dona. "Quan es va aprovar la Llei de reproducció assistida no es va fer la mateixa interpretació de la Constitució, perquè en reproducció hi ha una sèrie d'embrions que es destrueixen i, per tant, no es va interpretar de la mateixa manera. Ells diuen que aquesta interpretació de la llei va a favor de les dones", considera la consellera Susanna Vela.

El CEDAW ha instat el Govern a elaborar un nou informe en un període de dos anys en què s'expliquin els avenços que s'han fet. Des del grup liberal consideren que amb la posada en marxa del centre integral de la dona es podrà donar resposta a moltes de les demandes. "Hi ha uns drets fonamentals que en aquests moments potser no es poden acabar de portar a terme. Per tant, allò que hauríem de fer tots plegats és veure com de mica en mica, amb un procés que sigui digerible per a Andorra i que no faci trontollar el nostre sistema internacional, siguin incorporables i es pugui anar avançant en aquest sentit", demanava des del grup el conseller Ferran Costa.

El grup demòcrata comparteix aquest extrem i hi afegeix que seria bo que, abans que hagin passat aquests anys, membres del Comitè puguin visitar Andorra. "Seria molt important poder contrastar allò que diu l'associació Stop Violències i allò que pensen altres associacions", considera la consellera general Mònica Bonell.

Tant demòcrates com liberals han coincidit que la Constitució és clara, que no permet despenalitzar l'avortament i que, en tot cas, l'únic que la pot interpretar és el Tribunal Constitucional.

Informa: Jordi Cama-Ester Pons
Imatge: Jordi Seabra-Fernando Montero
Locució: Laura Massegú

Comparteix:

3.236.117.38