ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Les guarderies privades se senten discriminades en la gestió de la crisi

www.andorradifusio.ad

En el sector privat de les escoles bressol, només una obrirà portes aquest dilluns. Serà La Quitxalla d'Encamp, que donarà servei a 15 infants. Aquest sector comença a activar-se aquesta setmana amb l'obertura de noves empreses.

Seran 15 infants que a la parròquia d'Encamp podran tornar a l'escola bressol La Quitxalla, de gestió privada. La crisi del coronavirus ha enxampat aquest col·lectiu en ple procés per constituir-se en una associació per lluitar pels seus drets davant el que consideren una gestió injusta enfront de les guarderies de gestió comunal.

El col·lectiu ha demanat una ajuda per poder fer front a les despeses importants que suposa complir amb totes les mesures de seguretat i donar servei a les famílies però l'executiu els ha dit que s'acullin al programa de crèdits tous com la resta d'empreses. L'associació no hi està d'acord perquè es considera un servei social i no se li permet actuar amb les mateixes condicions que una guarderia comunal. Demanen que el govern ajudi les famílies.

D'altra banda algunes escoles comencen a agafar nens als dos anys i els esplais i ludoteques no els poden acollir fins als 3 anys.

Aquest dilluns a més de la Quitxalla d'Encamp, la Conxita Mora del comú d'Andorra la Vella també comença a treballar amb 28 infants. Podran estar 4 per cada 20 m2 i educadora. I aquesta no haurà de dur pantalla de protecció i podrà treballar amb mascareta.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Sergi Linares-Desirée Sala-Txema Galilea

Comparteix:

34.204.193.85